Het orgel

De basis van het orgel van de St.-Norbertuskerk is het werk van de vermaarde Belgische orgelmaker François-Bernard Loret. Het oude mechanische orgel stond oorspronkelijk in de voormalige St.Willibrorduskerk te Antwerpen, rond 1908 werd het verkocht aan de Sint-Norbertuskerk. Het oorspronkelijke pijpwerk van Loret werd behouden en volledig geïntegreerd met nieuwer pijpwerk, zonder de eenheid en het karakter van het orgel te schaden. Het kan dus met recht een Loret orgel genoemd worden, wat bijzonder is omdat er in Vlaanderen nog maar weinig instrumenten van deze bekende orgelmaker overgebleven zijn.
Wie meer wil weten over dit fantastisch historisch instrument kan dat uitgebreid lezen in de brochure “St.-Norbertuskerk 1904 – 2014”.

sneakily move image groot shot licht.jpg